Straat

We zoeken jongeren op in de wijken Klaphekwijk, Rietkampen, Veldhuizen, Zeeheldenbuurt en in Ederveen. Dit doen we onder andere met:

 

De mobiele ontmoetingsplek en pannavoetbal

Zes avonden per week (200 avonden per jaar) gaan we met een speciaal ontworpen multifunctionele ontmoetingsplek de wijken in. We bouwen aan relaties door middel van ontmoeting, sport, spel en muziek. Dankzij deze wijkactiviteit worden sociale vaardigheden verbeterd en wordt de cohesie in de wijk vergroot.

 

Talentcoaching in ondernemersschap en persoonlijke begeleiding

 We helpen jongeren van 16-23 jaar die zich willen ontwikkelen in ondernemerschap. Jongeren ontdekken talenten met maken van haardhout, opknappen van auto’s en maken van reclamevideo’s.

 

Meidenwerk Girls-zone

We bieden meiden een veilige plek waar ze elkaar ontmoeten en hun vragen kunnen stellen. Met de methodiek SuperWoman behandelen we thema’s als seksualiteit, vriendschap en toekomst. We helpen meiden om de mooie en sterke kant van zichzelf te ontdekken. Lees  de girls-zone blog <link>.

 

Skateschool Ede

Met een groep skaters organiseren we twee keer per jaar zes basislessen skaten, skateboarden en bmx-en. Deze worden gegeven door zes ervaren skaters die fungeren als instructeurs. De skateschool geeft ons de gelegenheid om samen met de bestaande doelgroep doelgericht aan een project te werken en biedt tegelijk een lerende activiteit voor nieuwe jongeren.

 

Voetbalclinics

Samen met jongeren en professionele voetballers, organiseren we in twee wijken vier voetbalclinics voor jongens en meiden uit Ede. Tijdens de trainingen staat ontmoeting, techniektraining en partijvormen centraal. Jongeren leren organiseren, leidinggeven en hun doorzettingsvermogen te ontwikkelen.

 

Wijkevenementen

Bij burendagen en buurtmarkten organiseren we jongerenactiviteiten voor en door jongeren zoals mountainbiken en voetbal.

 

Ook in andere steden is Youth for Christ op straat aanwezig.

Meer informatie: www.yfc.nl/straat