activiteiten

Wat we doen

Gaan voor jongeren

In de activiteiten van Youth for Christ Rotterdam staat behoeftegericht, relationeel jongerenwerk centraal. We helpen de jongeren groeien in elk aspect van hun leven, en bieden hen de kans om Jezus te leren kennen. Onze activiteiten zijn het middel om jongeren te leren kennen, relaties op te bouwen en te verdiepen. We hebben zowel individueel jongerenwerk als groepsactiviteiten.

Wat we doen

  • groepsactiviteiten in onze jongerencentra (INSIDE) zoals inloop en kinderactiviteiten
  • structureel aanwezig zijn op straat voor individueel contact
  • sportactiviteiten op straat
  • elke zomer sportweken op diverse plekken

Verder inspireren we anderen ook impact te maken op jongeren door:

  • spreken in kerken, jeugddiensten en evenementen
  • onze boeken waarmee we mensen toerusten en inspireren

onze jongerencentra

INSIDE-jongerencentra

Onze ‘INSIDE’ jongerencentra zijn plekken waar jongeren thuis kunnen komen. In onze huiskamer setting genieten jongeren van diverse wekelijkse activiteiten. Daarnaast zijn onze jongerencentra de uitvalbasis waarvan uit we onze activiteiten op straat doen.

Locatie Rotterdam-West, nieuwe binnenweg 308

  • Inloop: Elke dinsdag 19:00-21:00
  • Kinderactiviteit: Elke woensdagmiddag
  • Straatwerk: elke dinsdag

onze vrijwilligersinitiatieven

OUTSIDE-communities

Onze ‘OUTSIDE-communities’ zijn energieke plekken waar vrijwilligers met een hart voor jongeren op een laagdrempelige manier in jongeren investeren. Door middel van sport, muziek of eten worden relaties gelegd, en elke week of maand uitgebouwd. Het concept is zo simpel dat het morgen gestart kan worden, en tegelijkertijd zo effectief dat het levensveranderd werkt. Zowel voor de jongeren als voor de mensen die het starten.

Onze ‘INSIDE jongerencentra’ zijn de uitvalsbasis, waardoor er een aantrekkelijke combinatie ontstaat van duurzaamheid en professie, en energie en flexibiliteit. Wil je meer weten of jouw eigen OUTSIDE-community beginnen? Neem contact met ons op!

onze sportweken

OUTSIDE-sportweken: Een onvergetelijke week

Elke zomer zijn we op diverse plekken Rotterdam aanwezig met dynamische en inspirerende sportweken. Door middel van sport, eten en muziek investeren we een aantal dagen met een grote groep vrijwilligers in de kinderen en jongeren van Rotterdam!

In samenwerking met diverse kerken in Rotterdam groeit elk jaar het aantal sportweken, waarin wij hen helpen in hun eigen omgeving een sportweek te starten. Hierin faciliteren wij met alle organisatorische zaken.

Lees meer
onze boeken

Inspiratie en kennis van 20+ jaar jongerenwerk

Naast de impact op jongeren heeft het werk van Youth for Christ Rotterdam een aantal bestsellers opgeleverd die het hele land door zijn gegaan. Ontdek hier meer over onze boeken, en laat je meenemen in wat God de afgelopen decennia in Rotterdam heeft gedaan. Ontdek de beste tools om impact te maken op jongeren!

Lees meer
onze sprekers

Laat jezelf inspireren!

Zoek jij een spreker voor de kerkdienst, jeugddienst, evenement of conferentie? Wij komen graag spreken over wat God nu aan het doen is onder jongeren in Nederland. Wij weten hoe we het evangelie op een eigentijdse manier kunnen vertalen naar jong en oud.

Lees meer