boeken

Resultaten van 20+ jaar jongerenwerk

Boeken van Youth for Christ Rotterdam

Naast de impact op jongeren heeft het werk van Youth for Christ Rotterdam een aantal bestsellers opgeleverd die het hele land door zijn gegaan. Ontdek hier meer over onze boeken, en laat je meenemen in wat God de afgelopen decennia in Rotterdam heeft gedaan.

Hoe jij heel gewoon grote impact kunt hebben op jongeren

De 5 gewoontes

Hoe kan ik meer impact hebben op de jongeren in mijn gezin, kerk, school of omgeving? Wat kan ik doen om écht verschil te maken?
Mensen met impact leven vijf gewoontes uit. Door wie zij zijn en door wat zij uitleven kunnen zij een krachtige verandering teweegbrengen in het leven van jongeren. Iedereen kan deze vijf gewoontes uitleven, ongeacht persoonlijkheid, leeftijd, talenten of aangeboren vaardigheden. Als jij je inzet om je deze gewoontes eigen te maken, zal de positieve invloed op de jongeren in jouw leven onvermijdelijk zijn.

Elk van de vijf gewoontes wordt geïllustreerd met inspirerende verhalen, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en dagelijkse oefeningen. Of je nu meer positieve invloed wilt hebben als ouder, verschil wilt maken in jouw kerk, op school of in jouw omgeving, de gewoontes in dit boek zullen je helpen dit doel te bereiken.
Daarnaast vind je in het boek de link naar een praktisch werkboek, een assessment om je voortgang te meten en een online training.

Bestel hier
Het evangelie van Matteus in straattaal

De torrie van Mattie

Verhalen van Jezus komen op een nieuwe manier tot leven in De torrie van Mattie. Daniel de Wolf maakt in deze hervertelling het evangelie van Matteüs beschikbaar in straattaal. Voor volwassenen soms onnavolgbaar, voor jongeren helemaal hip.
Straattaal is een mix van woorden uit buitenlandse talen en nog veel meer. In dit boek leren jongeren de verhalen over Jezus kennen in hun eigen taal. Deze uitgave van de Straatbijbel bevat de meest relevante verhalen voor jongeren uit het Evangelie van Matteüs. Van Jezus’ geboorte tot Zijn sterven aan het kruis en Zijn opstanding.

Deze uitgave is tot stand gekomen door samenwerking tussen Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission.
Daniel de Wolf schreef eerder de bestseller Jezus in de Millinx. Daarnaast is Daniel kenner van de straatcultuur, een ervaren schrijver en heeft hij een theologische opleiding achter de rug.

Bestel hier
Woorden en daden in een Rotterdamse achterstandswijk

Jezus In De Millinx

Een boek over Youth for Christ (YfC) jongerenwerk in Rotterdamse achterstandswijken. Bijzondere verhalen over bevlogen mensen die hun geloof willen omzetten in daden. Met successen én tegenslagen.

Jezus in de Millinx biedt een kijkje in een onbekende wereld aan de rand van onze maatschappij. Daar waar de overheid de grip is kwijtgeraakt en ook de kerk geen aansluiting meer heeft. Een verslag over het ontstaan van het bekende YfC-project The Mall in de beruchte Millinxbuurt. Jezus in de Millinx stelt allerlei vragen vanuit de harde realiteit van het zendingsveld in Nederland. Jezus gaf de opdracht om de wereld in te gaan met Zijn boodschap van een ander Koninkrijk. Hoe komt het dat de kerk haar relevantie in onze samenleving verloren lijkt te hebben? Wat is de relatie tussen diaconaat en evangelisatie? Hoe kun je relevant gemeente zijn in Nederland? Dit boek geeft een kritische maar liefdevolle blik op de kerk en is een pleidooi voor actie aan de hand van hoopvolle voorbeelden.

Bestel hier
Handboek Missionair Jongerenwerk

Als Christen aansluiten bij jongeren van de straat

Heb jij ook een verlangen om écht van betekenis te zijn voor jongeren buiten de kerk? In het handboek missionair jongerenwerk neemt Jonathan Pellegrom je mee langs de sleutels om dit succesvol te doen. Het boek leest lekker weg en staat vol met praktijkvoorbeelden, verhalen en tips en tricks waardoor je de basis aangereikt krijgt om als christen succesvol te investeren in jongeren van de straat.

Bestel hier
hoe die torrie begon

Straatbijbel Genesis

De verhalen uit het bijbelboek Genesis in straattaal. De meelezende jongeren waren verrast, geboeid en soms zelfs licht verbijsterd over de dingen die zij lazen. ‘Staat dat echt allemaal in de Bijbel?’ – wilden ze weten. ‘Ja’, antwoordt auteur Daniel de Wolf. ‘Niet in deze woorden, maar wat ik beschrijf komt echt uit de Bijbel.’ De aanvullende uitleg bij de verhalen maakt het geheel nog duidelijker.

Genesis is geschreven voor jongeren uit de straatcultuur en ook jongeren die ‘beschaafd Nederlands’ spreken blijken gepakt te worden door de directe zeggingskracht. Leraren, jongerenwerkers, voorgangers en ouders laten weten dat jongeren smullen van de ‘Straatbijbel’ en met elkaar in gesprek gaan over de verhalen en gebeurtenissen. Deze uitgave is tot stand gekomen door samenwerking tussen Ark Mission, Youth for Christ en Nederlands Bijbelgenootschap

Bestel hier
Greatest hits and misses

David

Na het succesvolle eerste en tweede deel van de Straatbijbel staat in het derde deel David centraal. Zijn leven kent hoogte- en dieptepunten: hij was herder en reuzendoder, muzikant, koning, vluchteling en bendeleider. Zijn gedrag is niet onbesproken, ook niet als hij Gods gezalfde koning is. David pleegt overspel en laat de man van de vrouw in kwestie vermoorden. Toch is Davids verhaal ook een verhaal van hoop: ondanks de onmogelijke situaties waarin hij terechtkomt, is er een uitweg.

In David worden fragmenten uit het leven van David afgewisseld met de greatest hits uit zijn psalmenoeuvre. Hoewel hij een succesvol militair is, stelt hij zich in zijn liederen kwetsbaar op. We zien Davids twijfel, wanhoop, blijdschap en alle andere emoties die hem zo menselijk maken. Door de eeuwen heen hebben mensen zich kunnen identificeren met de psalmen en liederen van David.

Bestel hier