over ons

Youth for Christ Family

Wie we zijn

Wij hebben een hart voor jongeren. We worden geraakt door de problemen waar veel jongeren mee worstelen en houden van hun openheid en onbevangenheid. Gedreven door Gods liefde zoeken we jongeren op, geven hen hoop en helpen hen groeien. Dat doen we door heel Rotterdam, op schoolpleinen, straten, in buurthuizen en in kerken. Door wie we zijn, laten we Jezus zien en bieden hen hoop. Ook bieden we praktische hulp en ondersteuning waar nodig.

In 1946 is Youth for Christ opgericht, met Billy Graham als eerste fulltime spreker. Al bijna 75 jaar weet Youth for Christ in Nederland het Evangelie te vertalen naar de leefwereld van jongeren. Van rally’s, koffiebars en jeugdkampen, tot het Flevo Festival, The Mall jongerencentra en LifeSpots.

Doe mee
#impact maken

Wat we doen

Nederlandse jongeren behoren volgens lijstjes tot de gelukkigsten ter wereld. Tegelijk komen eenzaamheid, depressie, verslaving en zelfmoord veel voor onder jongeren. Veel jongeren in Rotterdam ervaren het gevoel van uitzichtloosheid, onveiligheid, hebben een instabiele thuissituatie of te maken met huiselijk of seksueel geweld.

  • 8% van de jongeren in Rotterdam is ‘onzichtbaar’, ze hebben geen werk, geen school en geen uitkering.
  • 1 op de 3 jongeren geeft aan zich structureel eenzaam te voelen
  • 97% van de jongeren in Rotterdam heeft geen persoonlijke relatie met God.

Youth for Christ biedt deze jongeren een plek waar ze veilig en geliefd zijn. Wij zijn waar zij zijn en werken niet incidenteel, maar vanuit relatie. Daarbij hebben we speciale aandacht voor jongeren in een kwetsbare situatie. We bieden hen hoop, helpen hen groeien en bieden de kans om Jezus te leren kennen.

Onze activiteiten
Meet the YfC Family

Ons team

Ons team is het hart van Youth for Christ Rotterdam. Als ‘YfC family’ zetten we ons gepassioneerd in om een positieve impact te maken op kwetsbare jongeren. Ontmoet hier onze teamleden!

Ontmoet onze teamleden
+20 jaar #Impact in Rotterdam

Onze geschiedenis

Al meer dan 20 jaar mag Youth for Christ impact maken in Rotterdam. In Rotterdam-zuid begon van het concept ‘Youth for Christ – the Mall’. Binnen een aantal jaar had dit concept zich verspreidt door heel Nederland heen.

Het werk van Youth for Christ heeft geleidt tot diverse boeken, waaronder:

  • De 5 gewoontes – Jonathan Pellegrom
  • De Straatbijbel – De Torrie van Mattie – Daniël de Wolf
  • De Straatbijbel – Genesis – Daniël de Wolf
  • De Straatbijbel – David – Daniël de Wolf
  • Jezus in de Millinx – Daniël de Wolf
  • Als Christen aansluiten bij jongeren van de straat – Jonathan Pellegrom

Wil je meer weten over de impact die we mee hebben mogen maken? Lees het in onze boeken!

Bekijk hier onze boeken